a little party

Helsingborg

Välkommen till Helsingborg! Ni hittar oss på Radisson Blu i södra Helsingborg. Alltid minst 200 olika champagner i kylarna, alla serveras på glas!

Vi har massa roliga champagneprovningar och gästspel planerade för hösten. Kolla in vår eventkalender längre ner.

Öppettider

Onsdag till lördag, 15-sent

Kontakta oss

camilla@champagneimport.se
0705 49 85 51

Lär känna oss

Om a little party //

Varmt välkoma till oss på a little party, här jobbar vi med noga utvalda kvalitetschampagner och passande rätter med inspiration från det Franska köket. Kylarna fylls ständigt på med allt från de stora drakarna i champagne, till små exklusiva odlare med mycket liten produktion. Vissa champagner är vi ensamma i Sverige om att servera!
Ett genuint intresse och passion ligger för grund till allt vi gör – Champagne är ju så himla kul!

Nyfiken på våra champagner?

..eller kolla in vår matmeny!

Provningar

Vi anordnar provningar det lilla sällskapet, samt det lite större, med en gemensam faktor – CHAMPAGNE!  

450:-
Tre underbara glas med god champagne samt ett urval väldigt goda tilltugg!

Boka provning

Skräddarsydda Provningar

Självklart skräddarsyr vi provningar av olika kategorier och teman allt efter önskemål, vi brukar kunna lösa det mesta!

 

Boka provning

Eventkalender

Här kan du läsa mer om alla våra kommande event!

Hösten är fylld av massa roliga provningar och event! Vi uppdaterar här nästan varje vecka med allt skoj som kommer.

Detta händer varje vecka hos oss!

A Little Saturday
Varje onsdag öppnar vi en galen flaska som vi serverar på glas till magiska priser. Tänk dig en Cristal 2004, Ayala 1982 eller varför inte en Charles Heidsieck 1989? Följ oss på instagram för att se vilken flaska vi öppnar nästa vecka.

A Little AW
Varje torsdag mellan kl 16-20 tänker vi att ni vill samlas för att nätverka med kollegor eller vänner efter arbetstid med ett glas champagne i handen. Därför har vi satt ihop en 3-glasprovning för fantastiska 295 kr. Kom det blir kul!

13 november - Champagneprovning av Millésime 2002

När? Lördagen den 13 november
Tid? Kl 17:30
Var? A little party, Helsingborg
Pris? 695 kr/person
Vad ingår? 3 glas champagne från Millésime 2002

Vi har nu samlat på oss några fantastiska flaskor från år 2002 som var ett riktigt bra år i Champagne och dessa flaskor vill vi testa tillsammans med er. Vi kommer också diskutera olika begrepp som årgångschampagne, millésime och icke-årgångschampagne – för vad är egentligen skillnaden?

De flaskor vi kommer testa under kvällen är Gosset Celebris 2002, De Venoge Millésime 2002 och Alexandre Penet Millésime 2002. Och har ni riktigt tur kanske vi hinner hitta någon till goding till provningen som vi kan testa.

Boka din plats genom att maila camilla@champagneimport.se

Önskas boende på Radisson Blu Metropol Hotel i samband med provningen skriv det i mailet för bokning av champagneprovningen så löser vi ett dubbelrum för 850 kr/natt inkl frukost.

Som vi alltid brukar säga, kom det blir kul!

26 november - Besök av Julien från Champagne Besserat de Bellefon

När? Fredagen den 26 november
Tid? Kl 17-23
Var? A little party, Helsingborg

En favorit i repris!

Vi är så glada att att vi återigen kan välkomna Julien Martin från Champagne Besserat de Bellefon. Sist han var hos oss hade vi fest kvällen lång och hade möjlighet att testa av alla husets falskor, från standard till deras bästa prestiger och årgångar.

Så vi kör en favorit i repris med samma upplägg som senast – Julien springer runt bland er alla och ni har möjlighet att välja fritt bland magiska provningar, glas eller flaskor. Självklart ser vi till att priserna är lika festliga som senast.

Behöver du boende i samband med provningen? Inga problem, vi löser ett dubbelrum för 850kr/natt inkl frukost. Låter inte det som grädden på moset efter en bubblande kväll?

Boka din plats redan idag genom att maila camilla@champagneimport.se

3 december - Förgyll din kväll med Champagne Pol Roger

När? 3 december
Tid? cirka Kl 18:00 till sent
Var? A little party, Helsingborg

Under kvällen kommer Johanna från Wardwines gästa oss med ett stort utbud från Champagne Pol Roger. Vi kommer som vanligt sätta ihop olika provningar, både 3-glas och 5-glasprovningar, i olika prisklasser så ni har möjlighet att testa så många olika cuvéer som möjligt.

Johanna har lovat att ta med sig en riktigt galen flaska – det är ju trots allt fredag – som tydligen är ganska så stor och försvinnande god! Låter inte det helt underbart?

Önskar ni boka boende på Radisson Blu Metropol efter att ha avnjutit några glas Pol Roger så hör bara av er till Camilla i mailen nedan. Vi kan lösa ett dubbelrum för 850 kr/natt inkl frukost.

Bord bokas enklast genom att maila camilla@champagneimport.se

Hoppas vi ses för ett glas eller två – Santé!

10 december - A Little Jeroboam Party

Plats? A Little party, Helsingborg
När? Fredagen den 10 December
Tid? 19:00
Pris? 1 495 kr/person
Vad ingår? 6 glas champagne och tilltugg

Vad är bättre än en flaska champagne? Jo, flera stooora flaskor champagne! 🍾

Den 10 december är det Nobeldagen och såklart måste det firas med stil, men glöm bort den långdragna prisutdelningen och middagen. Vi går direkt på champagnen här på vårt lilla party i Helsingborg!

Dagen till ära öppnar vi 6 stycken Jeroboams (dvs 3 liters flaskor) från år 2002, 2004, 2006, 2008, 2010 och 2012. Vi kan tekniskt sett bada i champagne och det är det enda rätta på denna viktiga dag när vi hyllar vetenskapliga framsteg.

Paketpris för boende på Radisson Blu Metropol kan bokas vid provningen.

Detta är en kväll ni inte vill missa för vem kan man säga nej till en årgångsprovning med Jeroboams? Santé!

Bubbliga hälsningar,
Camilla – den gamla forskaren

25 december - A Little Christmas Party

När? Lördagen den 25 december
Tid? Från kl 18:00
Var? A Little Party, Helsingborg
Vad ingår? En 3-glasprovning med
Charles Heidsieck Blanc de Millenaries 2004, Taittinger Comtes de Champagne 2011 och Dom Perignon 2008.
Pris? 995 kr/person

Vad sägs om att fira den 25 december med lite extra stil och lyx? Ut med all julmat och in med peppen för det nya året? På vårt lilla party tänker vi att vad kan vara bättre än en champagneprovning med de stora drakarna från de kända husen, inte så mycket!

Så kom till oss för att vara med på en fantastisk 3-glasprovning med Charles Heidsieck Blanc de Millenaries 2004, Taittinger Comtes de Champagne 2011 och Dom Perignon 2008.

Bokas genom Facebook, Instagram eller mail – camilla@champagneimport.se

Hörde jag skål?

29 januari - Champagneprovning med 7 druvor

När? Lördagen den 29 januari
Tid? 15:00
Var? A Little Party, Helsingborg
Vad ingår? Välkomstchampagne, 7 glas druvrena champagner samt lite tilltugg.
Pris? 1 495 kr/person

En favorit i repris! Förra gången blev denna 7 druvsprovning fullbokad på bara några dagar, därför kör vi den igen så att ni andra får chansen att testa dessa unika champagner.

I Champagne är det tillåtet att odla 7 olika typer av druvor, nämligen Chardonnay, Pinot Noir, Meuiner, Petit Meslier, Pinot Gris, Pinot Blanc och Arbane. Av dessa är Petit Meslier, Pinot Gris, Pinot Blanc och Arbane väldigt ovanliga och att få tag på champagner gjorda på enbart dessa druvor är mycket svårt.

Lördagen den 29 januari kl 15:00 välkomnas ni av ett glas champagne för att sedan sätta er till bords innan vi kör igång provningen med 7 glas innehållandes druvrena champagner av Chardonnay, Pinot Noir, Meunier, Petit Meslier, Pinot Gris, Pinot Blanc och Arbane. Vi kommer självklart berätta mer om champagnerna och producenterna bakom varje flaska.

Paketpris på boende kan ordnas på Radisson Blu Metropol.

Vi har ett begränsat antal platser – come and join our (a) little party! Boka din plats genom att maila camilla@champagneimport.se 🥂

11 & 12 februari - Mat- & Champagneprovning med Fredrik Schelin

När? 11 februari och 12 februari
Tid? Kl 17:30
Var? A Little Party/Radisson Blu Metropol, Helsingborg
Vad ingår? Välkomstdrink, 5 rätters middag med tillhörande champagnepaket
Pris? 1 995 kr/person

Under fredagen den 11 februari och lördagen den 12 februari har vi bjudit in Fredrik Schelin som inte bara är en stor champagnekännare i Sverige utan också en känd vinskribent och författare. Dessutom driver han Bestchampagne.se där han tipsar om härliga smakkombinationer och recenserar goda bubblande drycker!

Tillsammans med Fredrik kommer vi bjuda på en mat- och champagneprovning där ni kommer få uppleva fantastiska smakkombinationer och lära er massor om champagne. Vi lovar att det kommer bli magiskt!

För att sätta lite extra guldkant på kvällen kan ni efter provningen ta hissen upp till ert hotellrum för att dagen efter njuta av en fantastisk frukostbuffé. Pris för dubbelrum inkl frukost är 850 kr vid bokning av vår mat- och champagneprovning med Fredrik Schelin.

Detta är en kväll ni inte vill missa – och vill ni ha dubbel så roligt får ni såklart komma båda kvällarna. Boka din plats (och boende) genom att maila camilla@champagneimport.

Dela din upplevelse med oss!

 Vi hoppas du trivs bra hos oss. Champagne kan man aldrig få för mycket av, inte enligt oss i alla fall!

Om du tycker vår champagne är värd att dela, hashtagga dina bilder med #alittleparty så kanske dem dyker upp här!