a little party

Helsingborg

Välkommen till Helsingborg! Ni hittar oss på Radisson Blu i södra Helsingborg. Alltid minst 200 olika champagner i kylarna, alla serveras på glas!

Vi har massa roliga champagneprovningar och gästspel planerade för hösten. Kolla in vår eventkalender längre ner.

Öppettider

Onsdag till lördag, 15-sent

Kontakta oss

camilla@champagneimport.se
0705 49 85 51

Lär känna oss

Om a little party //

Varmt välkoma till oss på a little party, här jobbar vi med noga utvalda kvalitetschampagner och passande rätter med inspiration från det Franska köket. Kylarna fylls ständigt på med allt från de stora drakarna i champagne, till små exklusiva odlare med mycket liten produktion. Vissa champagner är vi ensamma i Sverige om att servera!
Ett genuint intresse och passion ligger för grund till allt vi gör – Champagne är ju så himla kul!

Nyfiken på våra champagner?

..eller kolla in vår matmeny!

Provningar

Vi anordnar provningar det lilla sällskapet, samt det lite större, med en gemensam faktor – CHAMPAGNE!  

450:-
Tre underbara glas med god champagne samt ett urval väldigt goda tilltugg!

Boka provning

Skräddarsydda Provningar

Självklart skräddarsyr vi provningar av olika kategorier och teman allt efter önskemål, vi brukar kunna lösa det mesta!

 

Boka provning

Eventkalender

Här kan du läsa mer om alla våra kommande event!

Hösten är fylld av massa roliga provningar och event! Vi uppdaterar här nästan varje vecka med allt skoj som kommer.

Detta händer varje vecka hos oss!

A Little Saturday
Varje onsdag öppnar vi en galen flaska som vi serverar på glas till magiska priser. Tänk dig en Cristal 2004, Ayala 1982 eller varför inte en Charles Heidsieck 1989? Följ oss på instagram för att se vilken flaska vi öppnar nästa vecka.

A Little AW
Varje torsdag mellan kl 16-20 tänker vi att ni vill samlas för att nätverka med kollegor eller vänner efter arbetstid med ett glas champagne i handen. Därför har vi satt ihop en 5-glasprovning med goda tilltugg för fantastiska 550 kr. Kom det blir kul!

17 september - Besök från Champagne Besserat de Bellefon

När? Fredagen den 17 september
Tid? Kl 17-23

Var? A little party, Helsingborg

Champagne Besserat de Bellefon är ett prestigefyllt hus med eleganta champagner och fredagen den 17 september har vi äran att få besök av Julien Martin som kommer till oss för att lära oss allt om husets cuvéer.

Under kvällen kommer magiska flaskor att öppnas till galna priser, allt från årgångschampagner till deras prestiger Cuvée 1843 och Cuvée Brigitte Bardot. Julien är en glad skit som verkligen kommer förgylla er tillvaro och lära er allt ni någonsin vill veta champagne!

Längtar du efter en galen kväll med massa god champagne och tilltugg?

Vi har ett begränsat antal plaster så boka din plats redan idag via camilla@champagneimport.se

Kom till oss, vi lovar att det blir skoj!

22-25 September - Champagne & Lakritsprovning genom Smak av Lakrits

Välkomna på en Champagne & Lakritsprovning i samband med Smak av Lakrits.

När? 22-25 september
Tid? Kan bokas från kl 15:00 under dessa dagar
Var? A little party, Helsingborg
Vad ingår? Tre glas champagne samt ett urval av lakrits
Pris? 375 kr/person

Under denna vecka har ni chansen att vara med om en unik upplevelse genom att testa tre druvspecifika champagner från Champagne Henriet-Bazin i kombination ett urval av olika sorters lakrits från Lakritsfabriken.

Boka gärna i förväg, men såklart kan du titta förbi på våra Drop-in bord. Du bokar enklast genom att maila camilla@champagneimport.se

Önskar du boende i samband med Champagne & Lakritsprovningen hos oss? Då kan vi lösa ett paketpris, hör av dig via mail till Camilla.

Ni är varmt välkomna till oss för Smak av Lakrits!

25 september - Gästspel av Winescout

 

Välkommen till en kväll med fokus på unga vinmakare!

När? Lördagen den 25 september
Tid? Kl 15-23
Var? A little party, Helsingborg<

Winescout är en pratglad och champagneälskande importör från Malmö som tar in unika champagner från den yngre generationen vinmakare. Många av de champagner han importerar säljs slut innan många ens hinner reagera och därför har vi nu sett till att han kommer till oss med massa trevliga flaskor och många nyheter som inte släpps i Sverige innan. Låter inte det magiskt?

kl 15:00 smäller det för då öppnas en magnum många bara drömmer om att få testa och sedan kör vi kvällen lång. Det kommer finnas unika flaskor från inga mindre än Gaspard Brochet, Domaine Vincey, Rousseaux-Batteux, Aurore Casanova, Famille Delouvin och Paul Gosset (och detta är bra en bråkdel av sortimentet för kvällen) samt möjlighet att välja både 3-glas och 5-glasprovningar. Allt säljs såklart glasvis och vill man ha flaskan för sig själv går det också bra.

Vill testa flaskor som du i vanliga fall har svårt att få tag på från otroligt duktiga unga vinmakare? Kom till oss, vi lovar det bli kul och Winescout har storslagna planer för kvällen.

Boka din plats redan genom att maila camilla@champagneimport.se

8 oktober - Champagneprovning med Magnus Fritzell

När? 8 oktober
Tid? Kl 18:30
Var? A little party, Helsingborg
Vad ingår? Fem glas champagne samt tilltugg
Pris? 695 kr/person

Vad kan vara bättre än en champagneprovning med vår egna Magnus Fritzell, det vill grundaren av vår lilla party? Inte så mycket faktiskt – speciellt inte när det är fem härliga glas champagne som skall avnjutas tillsammans med Magnus fantastiska historier om producenterna och roliga anekdoter. Det är en kväll du inte vill missa helt enkelt!

Önskas boende på Radisson Blu Metropol i samband med provning är det bara att kontakta Camilla så ser vi till att ni får en magisk vistelse hos oss.

Boka din plats redan idag genom att maila camilla@champagneimport.se

Välkommen till en kväll ni sent kommer glömma!

9 oktober - Champagneprovning med 7 druvor

När? Lördagen den 9 oktober
Tid? Kl 15:00
Var? A little party, Helsingborg
Vad ingår? Välkomstchampagne, 7 glas druvrena champagner och lite tilltugg.
Pris? 1 595 kr/person

Champagne är det tillåtet att odla 7 olika typer av druvor, nämligen Chardonnay, Pinot Noir, Meuiner, Petit Meslier, Pinot Gris, Pinot Blanc och Arbane. Av dessa är Petit Meslier, Pinot Gris, Pinot Blanc och Arbane väldigt ovanliga och att få tag på champagner gjorda på enbart dessa druvor är mycket svårt.

Däremot har ni turen att ha tillgång till världens kanske bästa champagnebar, nämligen A little party, för vi har nu lyckats söka igenom hela Champagne och fått hem 7 druvrena champagner som vi nu ska köra en unik provningen på.

Lördagen den 9 oktober kl 15:00 välkomnas ni av ett glas champagne för att sedan sätta er till bords innan vi kör igång provningen med 7 glas innehållandes druvrena champagner av Chardonnay, Pinot Noir, Meunier, Petit Meslier, Pinot Gris, Pinot Blanc och Arbane. Vi kommer självklart berätta mer om champagnerna och producenterna bakom varje flaska.

Vi har ett begränsat antal platser – come and join our (a) little party!

Boka din plats genom att maila camilla@champagneimport.se.

27 oktober - Besök från Champagne Francis Orban

När? Onsdagen den 27 oktober
Tid? Kl 17-22

Var? A little party, Helsingborg

Francis driver Champagne Francis Orban och tillhör den fjärde generationen vinmakare inom familjen. Vingården ligger i Leuvrigny som ligger cirka 15 km utanför Épernay i hjärtat av Vallée de la Marne. Francis Orban är en av de absolut bästa på att producera champagner gjord på Meunier och kärleken han uppvisar till druvan är magisk! Alla hans champagner är otroligt smakrika, man kan enkelt säga att Francis skapar exklusivitet i varje flaska!

Under kvällen kommer Francis berätta om sitt hus, champagneproduktionen och hans champagner för de som önskar. Vi kommer erbjuda både 3-glas och 5-glasprovningar för att ge er möjligheten att testa på alla hans cuvéer. Vi säljer såklart alla hans champagner på glas, men vill man ha flaskan för sig själv går det lika bra.

Vi lovar att detta blir en kväll utöver det vanliga och gillar du Meunier är detta en kväll för dig – Kom det blir kul!

Boka din plats genom att maila camilla@champagneimport.se

 

3 November - Gästspel av We and Wine (Champagne Laurent Perrier)

När? 3 november
Tid? Kl 18:00 till sent
Var? A little party, Helsingborg

Med start kl 18:00 kommer Henrik Franchetti från importören We and Wine gästa oss med hela utbudet från Champagne Laurent Perrier. Vi kommer som vanligt sätta ihop olika provningar, både 3-glas och 5-glasprovningar, i olika prisklasser så ni har möjlighet att testa så många olika cuvéer som möjligt.

Henrik har dessutom lovat att ta med sig en riktigt galen flaska – det är ju trots allt A Little Saturday – som tydligen är ganska så stor och försvinnande god! Låter inte det helt underbart?

Bord bokas enklast genom att maila camilla@champagneimport.se

Hoppas vi ses för ett glas eller två – Santé!

12 & 13 November - Mat och champagneprovning med Fredrik Schelin

När? 12 november och 13 november
Tid? Kl 17:30
Var? A Little Party/Radisson Blu Metropol, Helsingborg
Vad ingår? Välkomstdrink, 5 rätters middag med tillhörande champagnepaket
Pris? 1 995 kr/person

Under fredagen den 12 november och lördagen den 13 november har vi bjudit in Fredrik Schelin som inte bara är en stor champagnekännare i Sverige utan också en känd vinskribent och författare. Dessutom driver han Bestchampagne.se där han tipsar om härliga smakkombinationer och recenserar goda bubblande drycker!

Tillsammans med Fredrik kommer vi bjuda på en mat- och champagneprovning där ni kommer få uppleva fantastiska smakkombinationer och lära er massor om champagne. Vi lovar att det kommer bli magiskt!

För att sätta lite extra guldkant på kvällen kan ni efter provningen ta hissen upp till ert hotellrum för att dagen efter njuta av en fantastisk frukostbuffé. Pris för dubbelrum inkl frukost är 850 kr vid bokning av vår mat- och champagneprovning med Fredrik Schelin.

Detta är en kväll ni inte vill missa – och vill ni ha dubbel så roligt får ni såklart komma båda kvällarna. Boka din plats (och boende) genom att maila camilla@champagneimport.

Santé!

Dela din upplevelse med oss!

 Vi hoppas du trivs bra hos oss. Champagne kan man aldrig få för mycket av, inte enligt oss i alla fall!

Om du tycker vår champagne är värd att dela, hashtagga dina bilder med #alittleparty så kanske dem dyker upp här!